Særlige forhold:
Du kontaktes senest fire kalenderdage efter datoen for udskrivelse fra hospitalet. Du tilbydes tid til opstart af genoptræningen senest syv kalenderdage efter udskrivelsesdatoen. Af sundhedsmæssige årsager, som oftest vil være i relation til din operation, skal genoptræningen i nogle tilfælde først startes op senere.
Du skal ikke betale for træningen.
Hvis kommunens egen træningsafdeling ikke kan tilbyde dig tid inden for 7 kalenderdage, tilbydes du genoptræning på privat klinik. Du vil modtage information herom, hvis det er aktuelt. Du skal ikke betale for træningen.
Har du fået en genoptræningsplan, kan du ønske at genoptræningen varetages af en anden kommunes kommunale genoptræningstilbud. Den anden kommune kan afvise at modtage dig til træning, hvis den valgte kommune ikke har kapacitet. Hvis træningen ønskes udført i anden kommune skal du kontakte Favrskov Kommunes Visitation.
Der gælder særlige forhold vedrørende genoptræningsplaner for børn med specielle behov. For yderligere information kan visitationen kontaktes.
Genoptræning uden hospitalsbehandling
Lovgrundlag
Servicelovens § 86, stk.1.
Formål med genoptræning:
Hvem kan modtage genoptræning:
Genoptræning kan bestå af:
Styrke.
Udholdenhed.
Bevægelighed.
Balance.
Respiration.
Kognitive og mentale funktioner.
Psykiske og sociale evner.
Træning i daglige færdigheder.
Træning i brug af hjælpemidler.
Instruktion i arbejdsteknik.
Genoptræningen foregår individuelt eller på hold og primært i træningscentre, men kan også kortvarigt foregå i dit eget hjem.
Hvad indgår ikke i genoptræningen:
Serviceniveau:
Særlige forhold:
3.8.2 Vedligeholdelsestræning
Lovgrundlag
Servicelovens § 86 stk. 2.
Formål med vedligeholdelsestræning:
At tilbyde målrettet vedligeholdelsestræning for at vedligeholde fysiske og psykiske færdigheder til personer, som på grund af nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer har behov herfor.
Hvem kan modtage vedligeholdelsestræning:
Borgere, fortrinsvis ældre, der ud fra en faglig, individuel vurdering ikke selv er i stand til at vedligeholde deres funktionsniveau og derfor har behov for individuelt tilrettelagt vedligeholdelsestræning.
Vedligeholdelsestræning kan bestå af:
Styrke.
Udholdenhed.
Bevægelighed.
Balance.
Respiration.
Kognitive og mentale funktioner.
Psykiske og sociale evner.
Træning i daglige færdigheder.
Træning i brug af hjælpemidler.
Instruktion i arbejdsteknik.
Vedligeholdelsestræning foregår i en tidsbegrænset periode individuelt eller på hold og primært i træningscentre, men kan også kortvarigt foregå i dit eget hjem.